Kaip jaunimo renginys „Muzika garsiau 2020“ Elektrėnuose išaugo į festivalį

Ateitis priklauso jaunimui – to niekas nenuginčys. Ne tik didieji miestai gali pasigirti renginiais kurie pritraukia į savo miestą turistus iš visos Lietuvos. Elektrėnų mieste taip pat gyvena iniciatyvus, veržlus, turintis idėjų jaunimas. 

Šios Elektrėnų jaunimo savybės atsiskleis ir renginyje „Muzika garsiau 2020“, kuris šiais metais įvyks liepos 4 dieną kartu su Lietuvos „Supermoto“ čempionato I etapo Elektrėnų savivaldybės mero taurei laimėti renginiu, kurį organizuoja baikerių klubas „Strangers MC“ bei po jo sekančiais ir kitais net tris dienas Elektrėnuose vyksiančiais renginiais, minint Elektrėnų 60-metį ir savivaldybės 20-metį. 

Renginio „Muzika garsiau“ evoliucija 

Prieš 10 metų renginys „Muzika garsiau“ prasidėjo nuo paprasto jaunimo renginio Elektrėnų kultūros centre, kuris truko vos kelias valandas ir buvo skirtas Elektrėnų miesto jaunuoliams. Šiais metais renginys jau yra įgavęs festivalio statusą ir gali pasigirti, kad jame pasirodo ne tik Lietuvos atlikėjai, tokie kaip Vidas Bareikis, bet ir jaunos užsienio ir Lietuvos grupės. Atlikėjai varžosi tarpusavyje dėl geriausiojo titulo, o nugalėtojus renka komisijos nariai profesionalai – prodiuseris Saulius Urbonavičius – Samas ar Menų fabriko „Loftas“ įkūrėjas Viktoras Diawara. Skambant muzikai pievoje prie marių vyksta įvairios veiklos: diskusijos, lauko žaidimai, vandens pramogos, kurias rasite atvykę į Elektrėnų miestą Liepos 4-5 dienomis. Dar visai neseniai renginio organizatorė ir įkūrėja Liuda Baslykienė su tuometine jaunimo centro organizatorių ir bendraminčių komanda tik svajojo, kad renginys įgaus tokį didelį pasisekimą.

 Elektrėnų jaunimo centras atšventė antrą gimtadienį

Elektrėnų jaunimo centras (EJC) gali pasidžiaugti, kad tokių idėjų dėka pradėjo trečiuosius gyvavimo metus. Norintiems praleisti laisvalaikį centre apstu pramogų, tačiau daugelis užsuka į centrą ir vedami noro pasikonsultuoti, gauti psichologinę paramą, gyvenimišką patarimą.

EJC įgyvendindamas Jaunimo reikalų departamento projektą „Atviro darbo su jaunimu laboratorija“ organizuoja veiklas kartu su jaunuoliais, atliepdamas jų poreikius, todėl yra visuomet atsižvelgiama į tai, ką jaunuolis nori nuveikti – išvykos, seminarai, potyriminiai žygiai ar pažintiniai saviugdos užsiėmimai yra bendradarbiavimo su aktyviu jaunimu rezultatas 

EJC šį birželį atšventė antruosius gyvavimo metus. Ta proga buvo suorganizuota gimtadienio šventė, kuri prasidėjo konferencijos Elektrėnų kultūros centre apie „Mobilųjį darbą su jaunimu Elektrėnų savivaldybėje“, vėliau šventė persikėlė į lauką. Renginys buvo išties smagus, nes jį organizavo ir įgyvendino ne tik jaunimo centro darbuotojos, bet ir aktyvūs centro lankytojai – savanoriai, kurių nuoširdus darbas ir noras padaryti šventę kuo įspūdingesnę nepaliko abejingų, o pramogų išsiilgusių jaunuolių, svečių ir jaunimui prijaučiančių tikrai netrūko. EJC kasdien lankytojų laukia kvalifikuotas personalas. Renginių ir švenčių organizavimą koordinuoja profesionali renginių organizatorė – jaunimo darbuotoja Barbora Vidauskienė. Būrys aktyviausių Jaunimo centro lankytojų džiaugiasi galėdami mokytis ir pasisemti patirties neformalioje aplinkoje. Visuomenės sveikatos specialistė Aurelija Kuzmičienė dirbdama jaunimo centre suteikia jaunuoliams visą reikiamą pagalbą ir padeda ugdyti sveiką gyvenseną, kontroliuoti žalingus įpročius, palaikyti tiek fizinę tiek psichinę sveikatą ir gerovę. Kartu su socialine darbuotoja kolektyvas teikia socialines paslaugas jaunuoliams priimtinoje ir saugioje aplinkoje, nežiūrint į socialinius įgūdžius, požiūrį, išsilavinimą, seksualinę orientaciją, pomėgius ar įpročius, leidžia būti kartu su kitais ir mokytis tame buvime. Telkiamas dėmesys formuoja ir daug reikšmės suteikia pokyčiams, susijusiems su socialinių kompetencijų augimu. Vykdant jaunimo politiką Elektrėnų savivaldybėje nuolat dalyvaujame projektuose, ieškome inovacijų ir stengiamės būti kuo arčiau kiekvieno jaunuolio poreikių. Tik taip gimsta patirtis kuria galime dalintis ir džiaugtis kartu su visais

Share Button