„Jaunimo bamba“

Š. m. vasario 7 d. Elektrėnų kultūros centro, Atviro jaunimo centro ir Elektrėnų savivaldybės viešosios bibliotekos bendruomenių nariai, bei lankytojai įgyvendindami Active Citizens programos socialinį bendruomenių projektą  (angl. k. Social action projects)  įrengė poilsio/bendravimo zoną Elektrėnų kultūros centro fojė – „Jaunimo bamba“. Įgyvendinant šį projektą buvo organizuojami susitikimai „workshop‘ai“, diskusijos su bendruomenių nariais. Active Citizens skatina bendruomenių inicijuojamus socialinius pokyčius. Ji motyvuoja bendruomenių narius prisiimti atsakomybę už savo aplinką bei socialinius poreikius ir suteikia jiems reikalingas žinias, įgūdžius bei patirtį.

Organizuojant ir vykdant poilsio zonos įrengimo darbus, įtraukiant artimiausių bendruomenių narius, tikslas pagerinti kaimynystėje veikiančių bendruomenių (organizacijų kaimynų) bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius buvo pasiektas. Norisi pasidžiaugti, kad tai tik pabaigos pradžia, nes bendraujant, veikiant kartu kyla daug gerų idėjų, kurias įgyvendinti padės sukurti tvarūs ir geri santykiai.

Tuo pačiu, mes parodome, kad aktyvumas bendruomenėje yra ne našta, o galimybė. Galimybė kurti ir gerinti jus supančią aplinką, galimybė kurti bendravimo ir bendradarbiavimo tinklus su kitais bendruomenės nariais. Kartu mes galime daugiau, kartu mes galime geriau.

ActiveCitizensLT Facilitator’iai

Share Button