KADA NORS

Gabrielės Krulytės tapybos darbų paroda

Kviečiame į jaunosios kartos tapytojos Gabrielės Krulytės parodą „Kada nors“, vyksiančią gegužės 3 – birželio 2 dienomis Elektrėnų kultūros centre.

„Kai turėsiu laiko.“ „Kai galėsiu.“ „Nespėju.“ „Palauk, dabar
negaliu.“ „Turiu svarbesnių darbų.” Šios ir panašios mūsų kasdienybėje naudojamos frazės, išreiškiančios laiko stoką ir prioritetų paskirstymą „kažkam, kas yra svarbiau“ atskleidžia parodoje nagrinėjamą prasmių žaidimą. Remdamasi savo asmenine patirtimi ir šiuolaikinio, chaotiško, greito gyvenimo tempo diktuojamomis sąlygomis, Gabrielė apmąsto tapybos ir menininko vietą tikslų, planų ir uždavinių perpildytoje žmogaus dienotvarkėje.

„Rodos, visada svajojau turėti laiko kūrybai. Bet net ir tapybos
studijų metais grumdavausi su ta pačia problema – kad ir kaip apmaudu, negaliu susikoncentruoti į tapybą, vis randu kitų veiklų, kurios užima mano laiką ir atima didžiąją energijos dalį. Šis jausmas, ar, netgi galėčiau pasakyti, inertiškas įprotis daryti daug ir greitai lydėjo ir po studijų, kai savo gyvenimą nusprendžiau užpildyti
kitomis, neva „labiau prasmingomis“ veiklomis, kūrybai paliekant „kada nors“ ateisiantį periodą. Ši vidinė kova tarp troškimo ir realybės, tarp neįgyvendintos svajonės ir greitų, apčiuopiamų rezultatų tapo mano kūrybos inspiracija. Šiuo atveju vaizduojami tapybos motyvai įgavo pabėgimo, siekiamybės, išsivadavimo reikšmę. Drobėse, lyg savo užrašų knygutėse ar nuolat ant stalo gulinčiuose lipniuose lapukuose žymiuosi ir užsirašinėju kiek kitokius, nei įprasta planus… Jie, transformavęsi į poilsį, nuostabą, susižavėjimą teikiančius motyvus kalba apie asmeninius tapybos tikslus ir siekius. Greiti ir ekspresyvūs paveikslo potėpiai, įkalinti markerių bei žymeklių pasaulyje, laukia, kada gi atsiras laiko tiesiog sustoti ir niekur neskubėti.“ – Gabrielė Krulytė.

Permąstydama savo patirtis menininkė kviečia žiūrovus įsigilinti į
savo prioritetus ir laiko skirstymą bei atrasti, kam savo gyvenime jie
yra suteikę „kada nors“ būties reikšmę. Ir kas, jei „kada nors“ jau
greitai nebebus?

Gabrielė Krulytė (g. 1997 m.) Vilniaus dailės akademijoje 2019 m.
baigė tapybos bakalauro, 2021 m. – tapybos magistro studijas. Šiuo
metu gyvena ir kuria Vilniuje.

Menininkės Instagram paskyra
@gabrielekrulyte_art 

Share Button