Pirmąjį gruodžio sekmadienį – Danijos džiazas

Šokių ritmai ir laisvoji improvizacija

KEMACA KINETIC

Gruodžio 5 dieną, 17 valandą Elektrėnų kultūros centre savo kūryba dalinsis muzikantai iš Danijos „Kemaca Kinetic“. Tai profesionalaus kontrabosisto Kenneth Dahl Knudseno projektas, išsiskiriantis savo veržlumu ir nestandartiniais muzikiniais sprendimais.

Kaip muzikos mokslininkas Karališkoje Danijos Akademijoje, Kenneth’as praleido keturis pastaruosius metus, studijuodamas ribas tarp senovinės liaudies muzikos ir šiuolaikinės matematikos. Šiuose nepaliestuose žinių ledynuose jis ir rado kelią į džiazo kalbos vystymą. Bet vienas dalykas yra muzikos DNR tyrimai ir teorija, o visai kitas – džiazo kalbos leksikos praturtinimas. Tai ir yra priežastis, kodėl projekte dalyvauja ir du Danijos džiazo vunderkindai: hip-hop’o ritmo mašina Matias Fischeris ir gitaros fenomenas Casper Hejlesenas.

Prie koncerto įgyvendinimo idėjos prisidėjo Elektrėnų kultūros centras ir „Džiazo Karavanas“ – tarptautinis Lietuvos ir Europos muzikantų kūrybinis muzikinis projektas, kurį finansuoja Lietuvos ir Danijos kultūros tarybos. Šio projekto tikslas – įvairiuose Lietuvos regionuose pristatyti Lietuvos ir užsienio džiazo atlikėjus bei populiarinti šį muzikinį žanrą. Nuo liepos mėnesio, projekto dėka, įvairiuose Lietuvos regionuose įvyko net penkiolika tarptautinių džiazo pasirodymų, kurie sulaukė didžiulio susidomėjimo bei pasisekimo.

„Džiazo Karavanas“ atrieda ir į Elektrėnus, tad koncerto organizatoriai kviečia į nemokamą ritmo pionierių pasirodymą kultūros centre šį sekmadienį, 17 valandą. Įėjimas tik su galimybių pasu.

Share Button