Tarptautiniai mokymai „Making culture gr8 again”

„Išlaikyti kultūrinį paveldą nėra sunku, tačiau padaryti ji patrauklų, prieinamą ir aktualų visiems žmonėms – geba ne visi“ – teigia „Making culture gr8 again” mokymų dalyvė Vilija.  Prasidėję lapkričio 24 dieną ir trukę 8 dienas, mokymai, organizuojami Politikos tyrimų ir analizės instituto, žadėjo dalyviams parodyti, kaip sudominti jaunus žmones per 7 sekundes. Ar pavyko?

Gyvenant 21-ame amžiuje, technologijos užima vis didesnę dalį mūsų gyvenimo, todėl pažinti kultūros paveldą technologijų pagalba jaunam žmogui atrodo ypač patrauklu. Mokymų metu buvo siekiama suteikti dalyviams žinių, kaip rasti įdomių ir kokybiškų užsiėmimų kultūros srityje, siekiant įtraukti ir sudominti jaunus žmones.

Sakoma, jog reikia mokytis iš svetimų klaidų arba imti patirtį iš gerųjų pavyzdžių. Mokymų dalyviai buvo supažindinti su Kaune, Europos kultūros sostinėje 2020m., vykdomomis veiklomis skatinančiomis kultūros paveldą ir juo domėtis. Dalyvis Aidas sako, jog „svarbiausia, ką išsinešiau, tai kaip galima pasitelkti kultūrinį paveldą dirbant su jaunais asmenimis, tautinėmis mažumomis ir atvykusiais asmenimis iš kitų valstybių. Kaip #kartu įsitraukti į bendras veiklas. Visas šias žinias galėsiu panaudoti programoje @ActiveCitizens, kur dirbame su bendruomenėmis. Ir atstovaudamas jaunus asmenis @LiJOT.”

Vienas iš mokymų tikslų buvo suteikti žinias apie Erasmus+ projektų rašymą bei vykdymą kultūros srityje. Kaip užtikrinti projekto sėkmę, kokių priemonių reikia imtis ir kaip dirbti su tuo, kas naudinga ir tinkama kiekvienam. Vilija teigia, jog pažadas sudominti jaunimą per 7 sekundes buvo įvykdytas – pasirodo – tai nėra taip sunku – „visa ši patirtis mokymuose atnešė naudą darbo srityje, kuriant naujus projektus, taip pat padidino naujų idėjų sąrašą, praplėtė tarptautinių partnerių tinklą ir paskatino judėti pirmyn.”

Tad pirmyn, nepamirštant žvelgti atgal į kultūros paveldą!

Tarptautinis mokymų seminaras „Making culture gr8 again” finansuotas Europos Komisijos programos Erasmus +.

Share Button