Namas ant ratų mokė tausoti aplinką

Elektrėnuose ir Vievyje apsilankęs unikalus namas ant ratų sulaukė gyventojų dėmesio ir susidomėjimo. Miestiečiai apžiūrėjo nematytą namo interjerą, kuris sukurtas iš įvairių nebenaudojamų, bet perdarytų ir atnaujintų daiktų. Lankytojai galėjo pasisemti naujų idėjų, kaip kūrybingai iš turimų rakandų susikurti naują, įdomų namų interjerą.

 

Projekto „Darnūs namai“ namo ant ratų apžiūrėti užsukę gyventojai taip pat dalyvavo ir kūrybinėse dirbtuvėse. Savo žinias aplinkosaugos srityje jie galėjo pasitikrinti viktorinoje, diskutavo apie atsakingą vartojimą, atliekų prevenciją ir tvarkymą. Taip pat lankytojai aktyviai įsitraukė į interaktyvias veiklas – varžėsi, kas greičiau ir teisingai išrūšiuos atliekas į atitinkamus konteinerius, taip pat domėjosi, ką skanaus galima pasigaminti iš maisto likučių.

 

Elektrėnuose „Darnių namų“ ekspoziciją apžiūrėti užsukusios Emilija Černiauskienė ir Miglė Pileckienė džiaugėsi galimybe pasisemti naujų idėjų. „Man rūpi aplinkosauga, stengiuosi buityje ir kasdieniame gyvenime neturėti per daug daiktų, senus baldus atnaujinti, o susidariusias atliekas rūšiuoti“ – patirtimi dalinosi Emilija. Jai antrino draugė Miglė, pastebėdama, kad gyventojai vis daugiau rūšiuoja ir rūpinasi aplinka, kurioje gyvena.

 

Unikalios namo ant ratų ekspozicijos kelionės po 60 Lietuvos savivaldybių ir 120 vietovių organizuojamos Aplinkos ministerijos iniciatyva. Ministerija siekia skleisti atsakingo vartojimo idėjas, paprastais gyvenimiškais pavyzdžiais parodydama, kaip kiekvienas galime prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sukauptas senienas paversti naujais, vertingais daiktais.

 

Darnus namas ant ratų Elektrėnų krašte gegužės 7 d. dar aplankys Trakus bei Lentvarį, gegužės 8 d. Švenčionis bei Švenčionėlius.  

 

Lietuvos gyventojams aktuali informacija apie aplinkosauginį projektą „Darnūs namai“ ir namo ant ratų kelionių po Lietuvą tvarkaraštis yra socialiniame tinkle https://www.facebook.com/projektas.darnus.namai/.

 

Daugiau informacijos:

Projekto „Darnūs namai“ organizatoriai

Rūta Undro

ruta@voxvera.lt

8 671 98902

 

Share Button